Elevtjenester / Skolehelsetjenesten

STORSTEIGEN VIDEREGÅENDE SKOLE

2017-2018

Helsesøster ved Storsteigen: Ingeborg Sandbakken

Fast kontortid på skolen:

Tirsdager kl 10-13 på grupperom til høyre i biblioteket.

Alle kan henvende seg ved behov uten avtale gjennom «åpen dør» eller via telefon (ringe/sms).

Utenom kontortiden kan elever og foresatte også kontakte helsesøster på mobil: 48865344 eller helsestasjon: 68489087

I skolehelsetjenesten arbeider lege og helsesøster. Helsesøster kan formidle videre hjelp til lege, fysioterapeut, psykiatritjenesten eller andre samarbeidspartnere ved behov, etter samtykke fra eleven selv.

Vi har regelmessig kontakt med lærere angående klassemiljø generelt og den enkelte elevs helse og trivsel, etter samtykke fra eleven selv.

HVA KAN VI HJELPE MED?

Skolehelsetjenesten kan gi det råd og veiledning om alt som har med helse å gjøre. Det kan være i forhold til:

• Psykisk og fysisk helse
  • Prevensjon
  • Graviditet
  • Seksuelt overførbare infeksjoner
  • Andre spørsmål om seksuell helse
  • Røyking/snusing
  • Kosthold, søvn
  • Problemer hjemme/ på fritiden
  • Stress og bekymringer

Du kan også ta kontakt dersom du er bekymret for en venn, kjæreste eller noen i familien.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp med små eller store ting!

Helsestasjon for ungdom:

I tillegg til skolehelsetjenesten kan elevene benytte seg av Helsestasjon for ungdom torsdager mellom 14.30 og 17.00.  Helsestasjon for ungdom er lokalisert på helsestasjonen på kommunehuset, i 2.etasje ved siden av legekontoret. Her møter du helsesøster og lege. Timeavtale er ikke nødvendig.